Tuinaanleg

Gaat u wonen in een nieuwbouwhuis en moet de tuin nog volledig aangelegd worden? Of is de tuin al tijden hetzelfde en wilt u nu iets totaal anders? Wij hebben veel ervaring met het aanleggen en opnieuw aanleggen van tuinen.

Opnieuw aanleggen

Net als een ‘home-makeover’ kan het soms heel verfrissend zijn de hele voor- en/of achtertuin opnieuw aan te leggen. Vaak is het, letterlijk en figuurlijk, lastig om door huidige tuin heen te kijken. Maar eigenlijk het enige wat je hoeft te doen is rekening houden met alle vaste elementen waar je geen invloed op hebt. Dit zijn bijvoorbeeld de afmetingen en ligging ten opzichte van het huis of andere bebouwing in de direct omgeving.

Nadat u dit in beeld heeft kunt u gaan bepalen wat u echt belangrijk vindt. Zoals bijvoorbeeld: een groot terras, gazon, vijver, schuur, konijnenhok en beplanting. Want het volledig dicht ‘asfalteren’ van een tuin is vaak helemaal niet nodig om het toch onderhoudsvrij te maken. Want dit laatste is vaak de grootste reden voor het opnieuw aanleggen van de tuin.

Nieuwbouw

Gaat u wonen in een nieuwbouwwoning of woont u daar sinds kort? Vaak is de tuin het ondergeschoven kindje en komt dat pas aan bod als alles binnen af is. Toch is het vaak aan te raden op tijd te beginnen met de voorbereidingen voor de aanleg van de tuin. Zo is het goed om met eventuele buren te praten over hun tuin ideeën, om eventueel hierop aan te sluiten.

Net als bij het opnieuw aanleggen van de tuin is het belangrijk rekening te houden met de basis elementen, ligging en afmetingen. Maar bij een nieuwbouwhuis is het ook goed om te kijken naar de bodemstructuur. Zo biedt tuinieren op zware klei hele andere uitdagingen dan op veen of zand. Zware klei houdt water bijvoorbeeld lang vast, iets waar je rekening mee moet houden bij de indeling van je tuin. Want je wilt niet de hele herfst en winter grote plassen in je tuin.

Ook bij de beplanting dien je rekening te houden met de bodemstructuur. Zo doen een hazelaar en roos en roos het goed in kleigrond maar het minder goed op zandgrond.

IMG_8557

IMG_1928

IMG_1911

IMAG0276_1024

Contact formulier

Heeft u een vraag of wilt u een persoonlijk adviesgesprek? Bel ons dan rechtstreeks op 0184-415462 of laat uw gegevens achter op onderstaand formulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook een e-mail sturen naar info@hulsbosgroenvoorziening.nl

    Uw naam

    Uw e-mail

    Onderwerp

    Uw telefoonnummer

    Uw bericht